Farina
Farina znači 'brašno'
Talijanska kuhinja ima dugu i bogatu povijest, u kojoj se velika važnost pridaje kakvoći sastojaka. Iz te opsjednutosti kakvoćom, nastala je Farina, koja je postala sinonim za vrhunsko brašno. Profesionalci iz pekarske industrije prepoznali su Farina brašno kao ključan sastojak za dobivanje najfinijih tekstura i okusa.
Pogledaj proizvode
Glatko
PŠENIČNO BIJELO BRAŠNO
Pšenično bijelo brašno bogato je ugljikohidratima, najvažnijim izvorom energije u ljudskom tijelu. Dobra svojstva glutena i slaba enzimska aktivnost čine izrađeno tijesto stabilnim, elastičnim i rastezljivim. Upotrebljava se za pripremu kruha, raznih vrsta peciva, domaćih tjestenina i kolača.
Oštro
PŠENIČNO BIJELO BRAŠNO
Ovo brašno svoju namjenu nalazi u pripremi biskvita i prhkih kolača, žličnjaka, njoka, a prikladno je i za pohanje te zgušnjavanje različitih umaka i variva. Proizvodi se od same jezgre zrna žita, pa je dobiveno tijesto pjenasto i rahlo, pogodno za oblikovanje i izvrsnih je pecilnih svojstava.
Polubijelo
PŠENIČNO BRAŠNO
Polubijelo brašno poznato je i kao „krušno“ brašno jer je prvenstveno namijenjeno izradi kruha i peciva. Nastaje usitnjavanjem vanjskog dijela zrna pšenice, pa tako obiluje vitaminima i mineralima i nutritivno je bogatiji i zdraviji izbor nego bijelo brašno.
Integralno
PŠENIČNO BRAŠNO
Sadrži sve dijelove usitnjenog zrna, uključujući i ovojnicu s najviše hranjivih tvari. Bogato je mineralima, vitaminima B-skupine i dijetalnim vlaknima, što ga čini idealnim izborom za sve one s probavnim i kardiovaskularnim tegobama. Njegova je namjena široka.
Raženo
RAŽENO BRAŠNO
Proizvod koji obiluje željezom, kalcijem i vlaknima. U odnosu na pšenično brašno, sadrži manje glutena, pa će načinjeni kruh biti kompaktniji i tvrđi, ali i punijeg okusa i produljene svježine. Osim za pripremu kruha, možete ga upotrebljavati i za pripremu muffina ili palačinki.
Crno
PŠENIČNO BRAŠNO
Kruh i peciva izrađena od ovog tipa brašna daju potpuniji osjećaj sitosti pa je ovaj proizvod idealan izbor za Vašu dijetu. Osim toga, zadržava svježinu dulje od bijelog kruha. Obiluje vrijednim vitaminima, mineralima i celuloznim vlaknima.
Gris
PŠENIČNA KRUPICA
Dobiva se od jezgre zrna pšenice, nakon što su mljevenjem uklonjene mekinje i klica. Svoju namjenu nalazi u gotovo svakoj prilici – od jednostavnog grisa posutog kakaom za doručak, juha s noklicama od grisa za ručak ili slasnih nabujaka za večeru do pudinga za desert.
Za dizano tijesto
PŠENIČNO BRAŠNO
Namjensko brašno za dizana tijesta jamči uspjeh u svakoj kuhinji. Za razliku od nekih drugih vrsta brašna, brzo i lako postiže željenu mekoću, rahlost i svilenkastu strukturu Vaših orahnjača, makovnjača, krafni i buhtli. Brašno se izvrsno slaže sa svježim ili suhim aktivnim kvascem.
Za burek i pite
PŠENIČNO BRAŠNO
Proizvod koji je u procesu proizvodnje posebno dorađen da bi Vam olakšao pripremu i najkompliciranijih bureka i pita. Ovo kvalitetno brašno omogućuje brzu izradu tijesta i lako razvlačenje.
Za kolače
PŠENIČNO BRAŠNO
Tijesto načinjeno od ovoga brašna brzo se i lako oblikuje, čak i najkompliciraniji postupci pripreme postaju jednostavni. Idealno za pripremu biskvita i biskvitnih rolada.
Farina
Farina znači 'brašno'
Talijanska kuhinja ima dugu i bogatu povijest, u kojoj se velika važnost pridaje kakvoći sastojaka. Iz te opsjednutosti kakvoćom, nastala je Farina, koja je postala sinonim za vrhunsko brašno. Profesionalci iz pekarske industrije prepoznali su Farina brašno kao ključan sastojak za dobivanje najfinijih tekstura i okusa.
Pogledaj proizvode
Glatko
PŠENIČNO BIJELO BRAŠNO
Pšenično bijelo brašno bogato je ugljikohidratima, najvažnijim izvorom energije u ljudskom tijelu. Dobra svojstva glutena i slaba enzimska aktivnost čine izrađeno tijesto stabilnim, elastičnim i rastezljivim. Upotrebljava se za pripremu kruha, raznih vrsta peciva, domaćih tjestenina i kolača.
Oštro
PŠENIČNO BIJELO BRAŠNO
Ovo brašno svoju namjenu nalazi u pripremi biskvita i prhkih kolača, žličnjaka, njoka, a prikladno je i za pohanje te zgušnjavanje različitih umaka i variva. Proizvodi se od same jezgre zrna žita, pa je dobiveno tijesto pjenasto i rahlo, pogodno za oblikovanje i izvrsnih je pecilnih svojstava.
Polubijelo
PŠENIČNO BRAŠNO
Polubijelo brašno poznato je i kao „krušno“ brašno jer je prvenstveno namijenjeno izradi kruha i peciva. Nastaje usitnjavanjem vanjskog dijela zrna pšenice, pa tako obiluje vitaminima i mineralima i nutritivno je bogatiji i zdraviji izbor nego bijelo brašno.
Integralno
PŠENIČNO BRAŠNO
Sadrži sve dijelove usitnjenog zrna, uključujući i ovojnicu s najviše hranjivih tvari. Bogato je mineralima, vitaminima B-skupine i dijetalnim vlaknima, što ga čini idealnim izborom za sve one s probavnim i kardiovaskularnim tegobama. Njegova je namjena široka.
Raženo
RAŽENO BRAŠNO
Proizvod koji obiluje željezom, kalcijem i vlaknima. U odnosu na pšenično brašno, sadrži manje glutena, pa će načinjeni kruh biti kompaktniji i tvrđi, ali i punijeg okusa i produljene svježine. Osim za pripremu kruha, možete ga upotrebljavati i za pripremu muffina ili palačinki.
Crno
PŠENIČNO BRAŠNO
Kruh i peciva izrađena od ovog tipa brašna daju potpuniji osjećaj sitosti pa je ovaj proizvod idealan izbor za Vašu dijetu. Osim toga, zadržava svježinu dulje od bijelog kruha. Obiluje vrijednim vitaminima, mineralima i celuloznim vlaknima.
Gris
PŠENIČNA KRUPICA
Dobiva se od jezgre zrna pšenice, nakon što su mljevenjem uklonjene mekinje i klica. Svoju namjenu nalazi u gotovo svakoj prilici – od jednostavnog grisa posutog kakaom za doručak, juha s noklicama od grisa za ručak ili slasnih nabujaka za večeru do pudinga za desert.
Za dizano tijesto
PŠENIČNO BRAŠNO
Namjensko brašno za dizana tijesta jamči uspjeh u svakoj kuhinji. Za razliku od nekih drugih vrsta brašna, brzo i lako postiže željenu mekoću, rahlost i svilenkastu strukturu Vaših orahnjača, makovnjača, krafni i buhtli. Brašno se izvrsno slaže sa svježim ili suhim aktivnim kvascem.
Za burek i pite
PŠENIČNO BRAŠNO
Proizvod koji je u procesu proizvodnje posebno dorađen da bi Vam olakšao pripremu i najkompliciranijih bureka i pita. Ovo kvalitetno brašno omogućuje brzu izradu tijesta i lako razvlačenje.
Za kolače
PŠENIČNO BRAŠNO
Tijesto načinjeno od ovoga brašna brzo se i lako oblikuje, čak i najkompliciraniji postupci pripreme postaju jednostavni. Idealno za pripremu biskvita i biskvitnih rolada.